Axia 1.0

Axia 1.0 Standard Model E (MT) and G (MT and AT) and SE (MT and AT) Advance (AT)

Myvi 1.3

Myvi 1.3 Standard G (MT and AT) Premium X (AT) and Premium XS (AT)

Myvi Car Of The Year 2015

Myvi 1.5 Standard SE (MT and AT) and Advance (AT)

Alza 1.5L

Alza 1.5L (ZV) Alza 1.5L SE (GS and ZS) and Alza S (MT and AT)

Friday, December 9, 2016

Tawaran Istimewa Hanya 1 Hari - 10 Disember 2016

Tawaran Istimewa Hanya 1 Hari - 10 Disember 2016

Hari ini...jangan lupa datang...kalau x sempat call/whatpps sy

Wednesday, December 7, 2016

Diskaun Disember 2016 - model Axia

Diskaun sehingga RM1200

Monday, December 5, 2016

Video: Testimoni pelanggan perodua

testimoni pembeli kereta perodua

Klik link di atas untuk lihat n dengar testimoni En Mohammad Syukor dari Felda Bukit Kuantan Pahang

Copyright dari FB Myperodua Official


Sunday, December 4, 2016

Peraduan Myvi RM100 TnGo Card

Spread some Myvi love and be among our 100 winners for December! It’s that easy!
STEP 2: Simply tell us your #MyLoveMyvi moment in 'MyPerodua Comment Area‘ at the link above

RM100 Myvi TnGo cards up for grabs for the most creative entries! Terms apply.

Copyright dari FB Myperodua official 


Saturday, December 3, 2016

Harga Perodua Axia, Myvi, Alza dan Bezza Disember 2016 - Diskaun sehingga RM 5000

Harga warna solid. Untuk premium cuma tambah dalam RM10

Thursday, December 1, 2016

Promosi Perodua Hujung Tahun 2016

Rebate πŸŽŠπŸŽ‰Disember PERODUA πŸš˜πŸš˜πŸš˜
Diskaun sehingga RM5,000 πŸ’ΈπŸ’°πŸ’Έ
Khas untuk pembelian bulan ini sahaja!
AXIA
1.0 Std G (MANUAL) RM500
1.0 Std G (AUTO) RM1,200
MYVI
1.5 SE (MANUAL) RM3,800
1.5 SE (AUTO) RM5,000
1.5 ADVANCE (AUTO) RM4,000
ALZA
1.5 S (AUTO) RM3,000
1.5 ADVANCED (AUTO) RM2,000
BEZZA
1.0 Std G (MANUAL) RM1,500
1.0 Std G (AUTO) RM1,500
1.3 PREMIUM X (MANUAL) RM3,000
1.3 PREMIUM X (AUTO) RM3,000
1.3 ADVANCE (AUTO) RM3,200
HUBUNGI SAYA AHNOR PERODUA 013-3563580
HUBUNGI SAYA AHNOR PERODUA 013-3563580
HUBUNGI SAYA AHNOR PERODUA 013-3563580
=================================
!!DOKUMEN BOLEH DI HANTAR MELALUI!!
 Email (kbeyenterprise@yahoo.com.my)
 WhatsApp (Recommended) πŸ‘πŸ‘Œ
=================================
KELEBIHAN BERURUSAN DENGAN SAYA?
✔100% Full Loan
✔Fast Approval
✔Low Interests
✔High Trade-In
✔Tiada Lesen Memandu
✔Graduate Scheme
✔Fast Delivery
✔Door To Door
=================================
APA YANG ANDA PERLU TAHU KELAYAKAN MEMOHON LOAN KERETA?!!
Syarat-syarat Kelayakan GAJI BERSIH minimum Tanpa Penjamin [ Gaji Basic + Elaun Tetap - kwsp - socso - other loan ]
→ Alza Standard (AT/MT) RM1900 keatas
→ Alza SE (AT/MT) RM2000 keatas
→ Alza Advance Version (AT) RM2200 keatas
→ Myvi 1.3 Standard (AT/MT) RM1700 keatas
→ Myvi 1.5 SE (AT/MT) RM1800 keatas
→ Myvi 1.5 Advance Version (AT) RM1900 keatas
→ Axia Standard E (MT) RM1300 keatas
→ Axia Standard G (AT/MT) RM1500 keatas
→ Axia SE (AT/MT) RM1600 keatas
→ Axia Advance Version (AT) RM1700 keatas
→ Bezza 1.0 Standard G (AT/MT) RM1600 keatas
→ Bezza 1.3 Premium X (AT/MT) RM1700 keatas
→ Bezza 1.3 Advance (AT) RM1900 keatas
 πŸ“£πŸ“£πŸ“£Jika gaji anda kurang dari yang tertera di atas sila sediakan penjamin gaji rm2000 ke atas. Penjamin seperti suami, isteri, ibu, bapa atau adik-beradik diperlukan.
 πŸ“£πŸ“£πŸ“£Bagi skim graduan hanya ibu atau bapa SAHAJA boleh jadi penjamin jika ada permintaan dari pihak bank.
=================================
!!DOKUMEN YANG DIPERLUKAN!!
Bagi Kakitangan Kerajaan/Swasta:
✔Salinan I/C
✔Salinan Lesen (Jika Ada)
✔Penyata Gaji 3 Bulan
✔Penyata Bank 3 Bulan (Jika Ada)
✔Penyata Kwsp Tahunan (Jika Ada)
Bagi Bekerja Sendiri:
✔Salinan I/C
✔Salinan Lesen (Jika Ada)
✔Sijil SSM
✔Penyata Bank 6 Bulan
Bagi Lepasan Graduan:
✔Salinan I/C
✔Salinan Lesen
✔Sijil Diploma/Degree
✔Surat Pengesahan Jawatan
✔Student ID
✔Penyata Gaji Terkini (Jika Ada)


Wednesday, November 16, 2016

Bestnyer..ada voucher servis kereta Bezza

It'll be exciting if you can produce a 1.5cc Bezza with projector headlamps, 5-star safety rating with DRL. I don't think people will mind it at RM60K....komen dari peminat Bezza...

Tawaran hebat bezza...ada voucher servis RM 1200 selama 2 tahun. Tertakluk pada terma dan syarat.


Tuesday, October 18, 2016

Panduan membeli tayar kereta baru atau second hand untuk kereta perodua Axia, Myvi, Bezza & Alza

Panduan membeli tayar baru – empat digit diatas melambangkan mingu dan tahun tayar tersebut dibuat. Elakkan membeli tayar yang berusia lebih dua (2) tahun meskipun ia kelihatan baru. Umumnya, tayar yang melebihi usia tidak dapat memberikan prestasi terbaik.


Antara nasihat yang berguna:
1- When buying new tyre always remember to check the date of production-beware of cheep tyre-could be nearing expiry date (estimate-3yrs live)

2- itu minggu dan tahun..contoh 1416,minggu ke 14 pada tahun 2016


Tuesday, October 11, 2016

Beli Perodua dengan guna skim graduan

Skim Graduan atau Skim Lepasan IPT merupakan suatu skim yang disediakan oleh beberapa bank untuk membantu Siswazah yang baru sahaja menamatkan alam Universiti/kolej mereka untuk memilik kenderaan. Antara bank yang menyediakan skim ini adalah Bank Islam dan Bank Muamalat. Walaubagaimanapun, setiap bank tersebut mempunyai syarat dan kriteria masing-masing...
Apa kelebihan skim ini??
  1. - Full loan/ Tanpa deposit
  2. - Tidak ada rekod lampau mudah untuk lulus
  3. - Tidak perlu penjamin

BANK ISLAM
  1. Dokumen yang diperlukan
  2. 1) IC - WAJIB
  3. 2) Lesen - WAJIB
  4. 3) Skrol/Transcipt Diploma atau Degree (Sahaja) - WAJIB
  5. 4) Surat Tawaran Kerja - WAJIB
  6. 5) Payslip - JIKA ADA
  7. 6) Bank statment - JIKA ADA
  8. 7) KWSP - JIKA ADA


  9. Syarat-Syarat lain 
  10. i) Mesti telah berkerja, sekurang-kurangnya satu hari mengikut tarikh surat tawaran kerja
  11. ii) Berumur tidak lebih dari 30 Tahun
  12. iii) Gaji setelah ditolak dengan bulanan kereta yang ingin dibeli tidak kurang dari RM 1,250.00
  13. iv) Tidak pernah ada loan kereta terdahulu dibawah Skim graduan


BANK MUAMALAT
  1. Dokumen yang diperlukan
  2. 1) IC - WAJIB
  3. 2) Lesen - WAJIB
  4. 3) Skrol/Transcipt Diploma atau Degree (Sahaja) - WAJIB
  5. 4) Surat Tawaran Kerja - WAJIB
  6. 5) Payslip - JIKA ADA
  7. 6) Bank statment - JIKA ADA
  8. 7) KWSP - JIKA ADA
  1. Syarat-Syarat lain 
  2. i) Mesti telah berkerja lebih dari 3 bulan
  3. ii) Tidak boleh lebih dari 3 tahun selepas tamat pengajian
  4. iii) Gaji setelah ditolak dengan bulanan kereta yang ingin dibeli tidak kurang dari RM 1,000.00

Adakah anda layak?? Jika penerangan diatas masih tidak menjawab soalan anda, jangan malu-malu untuk hubungi saya untuk mendapatkan kepastian... Insyallah, saya akan bimbing dan bantu anda memiliki kereta idaman anda... 

gambar hiasan

Saturday, October 1, 2016

Friday, September 16, 2016

Alza September 2016 senarai harga terkini untuk semua varian - ada diskaun sehingga RM1700

Until 30 Sep 2016

*ALZA*
Perodua Alza 1.5 S - RM55,832.00 
(DIScount RM1700)
Perodua Alza 1.5 SE - RM59,832.00
Perodua Alza 1.5 AV - RM65,432.00
(DISCount RM1000)

Call saya segera untuk booking!
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]


Wednesday, September 14, 2016

Bezza September 2016 senarai harga terkini untuk semua varian

Until 30 Sep 2016

*BEZZA*
Perodua Bezza 1.0 G -RM39,300
Perodua Bezza 1.3 X -RM44,800
Perodua Bezza 1.3 AV-RM50,800
Call saya segera untuk booking!
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]


Monday, September 12, 2016

Myvi September 2016 senarai harga terkini untuk semua varian - ada diskaun sehingga RM3800

Until 30 Sep 2016
*MYVI*
Perodua Myvi 1.5 SE - RM53368.50
(DISCount RM 3800)
Perodua Myvi 1.5 AV - RM56,578.00
(DISCount RM1900)
Perodua Myvi 1.5 AV - RM56,978.00
(NEW MYVI 2 TONE)
(DISCount RM1900)

Call saya segera untuk booking!
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]


Saturday, September 10, 2016

Axia September 2016 senarai harga terkini untuk semua varian

Until 30 Sep 2016

*AXIA*
Perodua Axia 1.0 G - RM35,527.15
Perodua Axia 1.0 SE -RM40,037.15
Perodua Axia 1.0 ADV-RM42,377.50
Call saya segera untuk booking!
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]


Thursday, September 8, 2016

Perodua Bezza dengan model GearUp

Check out the style that goes beyond the ordinary. Enhance the sporty look of your Perodua Bezza with GearUp® and Make It Yours.

 SMS/Whatapps sekarang 0133563580

#Perodua#PeroduaBezza #Bezza #BeyondCompact #GearUp #PeroduaSepang

Perodua Bezza dengan GearUp pakej

Gear Up pakej

Sunday, September 4, 2016

Diantara Tiga Jenis Alza : Kenapa Alza (SE) Jadi Pilihan Puan Elvina

Diantara Tiga Jenis Alza : Kenapa Alza (SE) Jadi Pilihanku


Sebelum ini saya pernah menceritakan kekecewaan terhadap kereta proton suprima S dalam pelbagai aspek. Ini membuatkan saya dan suami membuat penilaian lebih mendalam apabila hendak beli kereta. Memandangkan hujung tahun lalu memberi kami peluang yang cukup baik untuk trade-in kereta, kami memilih kereta MPV alza. Family ride. Memandangkan anak pun dah semakin besar dan kami pun bercadang ingin menambah kaum kerabat, bolehlah pilih kereta yang luas sedikit.


Overview Alza & Suprima S


Meskipun kedua kereta ini tak sesuai untuk dibandingkan, tapi suprima adalah kereta yang saya gunakan sebelum ini. Jika dibandingkan penggunaan minyak dengan proton suprima S, alza sememangnya boleh tahan jimat. Sesuai dengan perjalanan jauh saya dan suami ke tempat kerja.


Bila dah biasa bawa kereta suprima, yang mempunyai enjin turbo, rasa alza lebih perlahan sedikit. Bila pakai supreme, confident bila nak memotong kereta depan..He he.. tu komen dari my husband lah selaku driver tetap. Keselesaan tempat duduk, I tabik dengan alza sebab lebih selesa.Permukaan lebih rata. Berbanding suprima S, tempat duduk agak melengkung ke dalam. Apapun, keselesaan kerusi terpulang pada individu
masing-masing.


Jenis-Jenis Alza 


Ketika artikel ini ditulis, Alza dikategorikan kepada tiga :  Iaitu alza S, alza SE dan alza advance. Niat awal saya dan suami nak pakai kereta family yang paling basic dan murah. Orang kata rugi beli kereta hujung tahun sebab 'rugi tahun'...Bab ni I pun kurang faham. he he..Tapi, menurut my husband, walaupun
kereta digunakan dalam masa yang singkat, penghujung tahun 2015. Jualan kereta akan ditentukan mengikut tahun 2015 juga.


Nak tahu cerita lanjut dari Puan Elvina, klik tajuk yang ada kaler kuning tu...just to share with blogger kat sini...selamat membaca



p/s: kalau nak beli kereta perodua alza baru...call/sms/whatapps saya yer [0133563580]...tenkiu

Alza SE

Saturday, September 3, 2016

Watch live as we compare the Perodua Bezza and the Axia!

Kelainan Bezza berbanding popular Axia
Watch live as we compare the Perodua Bezza and the Axia! Click tittle above (yellow color)

Sample Bezza
Sample Axia

Thursday, September 1, 2016

Senarai Harga Perodua Axia, Bezza, Myvi dan Alza September 2016

πŸ’₯ PERODUA PROMOTION πŸ’₯
Until 30 Sep 2016

*AXIA*
Perodua Axia 1.0 G - RM35,527.15
Perodua Axia 1.0 SE -RM40,037.15
Perodua Axia 1.0 ADV-RM42,377.50
•______________________________________•
*BEZZA*
Perodua Bezza 1.0 G -RM39,300
Perodua Bezza 1.3 X -RM44,800
Perodua Bezza 1.3 AV-RM50,800
•______________________________________•
*MYVI*
Perodua Myvi 1.5 SE - RM53368.50
(DISCount RM 3800)
Perodua Myvi 1.5 AV - RM56,578.00
(DISCount RM1900)
Perodua Myvi 1.5 AV - RM56,978.00
(NEW MYVI 2 TONE)
(DISCount RM1900)
•______________________________________• 
*ALZA*
Perodua Alza 1.5 S - RM55,832.00 
(DIScount RM1700)
Perodua Alza 1.5 SE - RM59,832.00
Perodua Alza 1.5 AV - RM65,432.00
(DISCount RM1000)
****Harga yang tertulis belum termasuk diskaun, harga untuk warna metalik. 

Call saya segera untuk booking!
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]

Monday, August 22, 2016

Perodua Alza: Nak Beli kereta terpakai atau Kereta Baru ?

Nak Beli kereta terpakai atau Kereta Baru ?


Assalamualaikum.. saya nak beli kereta,, tapi saya tak tahu nak beli kereta baru atau terpakai.. saya keliru.. itu yang terjadi pada saya.


pencarian bermula..


kami start dengan kereta 2nd,
kenapa kami cari kereta 2nd?


sebabnya atas dasar kereta bukan la aset. harga kereta cepat jatuh year by year


stepnya :


1. survey kereta di mudah - fyi. kereta dalam mudah adalah harga kereta saje/ bukan harga OTR (on the road) . maksud OTR ialah include caj insurans,tukar name geran,puspakom etc.


2. then listkan and set date untuk tengok kereta - kalau ade membe pomen..bawak la sekali.. boleh sekali check je..


3. kalau dah jumpe yang berkenan - harga pun okay. confirm. bagi duit booking. ade certain used car, duit booking burn kalau kite nak cancel. So please check with the salesman. if they say refund..please make sure
they state on the receipt. So confirm la duit kite tak burn. Tapi ade certain used car dia nak RM500 as a booking fees. If bile dah masuk bank, bank reject, kite cancel.. burn 200. balance dia akan pulangkan
pada kite..So be carefull.. make sure part ni jangan lalai.


4.. Harga and interest - part paling penting. melibatkan pembayaran bulanan kite. Mintak less sebanyak yang mungkin. sebelum kita datang confirm kita dah tahu harga market kereta tu. selalunye kalau harga
kereta dia bagi 42k. kite boleh tawar lagi. so bile dah deal harga, check plak interest. untuk pengetahuan uolls, interest untuk kereta terpakai adalah sangat tinggi. 4.0% and above.

So , apa la guna harga rendah tapi interest tinggi kan...macam kes saya kereta ALza, Tahun 2010, monthly lebih kurang RM540. deposit RM 3000.00

Nak tahu cerita lanjut dari Puan Anjung Hati, klik tajuk yang ada kaler kuning tu...just to share with blogger kat sini...selamat membaca


p/s: kalau nak beli kereta perodua alza baru...call/sms/whatapps saya yer [0133563580]...tenkiu

Alza 2016

Thursday, August 11, 2016

[Jom Kira Commitment anda / Customer sebelum buat loan] Nak Beli Kereta Baru Perodua Proton

#PeroduaSalesAdvisorSepangNilaiSalakTinggiPutrajayaKotaWarisan
#0133563580
 
[Jom Kira Commitment anda / Customer sebelum buat loan]
.
.
Pastikan anda sudah print CCRIS report di bank negara
Step 1: Lihat & check di CCRIS apa commitment yang anda ada sekarang.
Contoh, jika di CCRIS report anda mempunyai loan rumah, loan kereta, credit card atau personal loan. Pls list down.
Step 2: kira bayaran bulanan setiap commitment di CCRIS report.
Contoh:
Loan rumah : 800
Loan kereta : 550
Personal loan : 450
Credit Card : 250 (balance card x 5%)= minimum payment
bayaran bulanan loan rumah, loan kereta, credit card Personal Loan. Jumlahkan kesemuanya.
Step 3: kira loan di calculator berapa bulanan untuk kereta baru anda.
Contoh : loan 50k x 3% x 9yrs = 588
Tambahkan bayaran bulanan loan kereta baru
Step 4: Tambahkan commitment baru
Commitment Baru + Commitment lama = TOTAL A
Contoh : 800+550+450+250+588 = 2638.00
Step 5: Kira Gaji Bersih
(Gaji basic + Allowance tetap + OT) - (EPF + SOCSO) = TOTAL B
Contoh : (2800 + 500 + 500) - 300 = 3500
Step 6: Jika anda mempunyai pendapatan bulanan lain (Side Income)
contoh : bisnes, rumah sewa, Asb,fixed deposit dan lain.
bisnes + sewa rumah = TOTAL C
Step 7: TOTAL B (Gaji) + TOTAL C (Side income) = TOTAL B + C
Contoh : 3500 + 650 (Rumah sewa) = 4150
Step 8: Kira Debt Service Ratio
TOTAL A (commitment) ÷ TOTAL B+C (Gaji + Side 
income) X 100% = Debt Service Ratio
Contoh : 2638 ÷ 4150 x % = 63%
Comfort = 25%-60%
High commitment =80%-100%
* Jika total Commitment > 80% pls provide gtor or show additional income document (If single application)


Nota : Setiap bank mempunyai cara kira berbeza. Yang diatas adalah kiraan basic.
Pastikan duit side income masuk bank.

Monday, August 8, 2016

Promosi Perodua Sempena Hari Kemerdekaan 2016

KENAPA BAYAR DOWNPAYMENT ?KAMI TAWAR... MAKSIMUM LOAN DAN KADAR INTEREST YANG LEBIH BAIK !!!!
100% LOAN !!!! 95% LOAN !!!! 90% LOAN!!!!
100% LOAN !!!! 95% LOAN !!!! 90% LOAN !!!!
100% LOAN !!!! 95% LOAN !!!! 90% LOAN !!!!
BUAT PERTAMA KALI DI TAHUN 2016 BANK NEGARA UMUMKAN INTEREST RATE TURUN UNTUK MASA TERHAD, CEPAT BERTINDAK PADA MASA YANG TEPAT....
πŸ”»πŸ’²πŸ”ΊπŸ’²πŸ”»πŸ’²πŸ”ΊπŸ’²πŸ”»πŸ’²πŸ”ΊπŸ’²πŸ”»πŸ’²πŸ”ΊπŸ’²πŸ”»
REBATE MYVI RM3800 !!!!
.............................................................
DISKAUN ALZA S RM2300 !!!!
............................................................
DISKAUN ALZA ADVANCE RM1000 !!!!
πŸ”»πŸ’²πŸ”ΊπŸ’²πŸ”»πŸ’²πŸ”ΊπŸ’²πŸ”»πŸ’²πŸ”ΊπŸ’²πŸ”»πŸ’²πŸ”ΊπŸ’²πŸ”»
Call saya segera untuk booking!
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]

 

Saturday, August 6, 2016

Kelainan Bezza 1.0cc dan 1.3cc

‼️‼️PERODUA BEZZA‼️‼️
**info Perodua Bezza
Bezza G 1.0 (M) RM37,700
Bezza G 1.0 (A) RM39,300
Bezza X 1.3 (M) RM42,800
Bezza X 1.3 (A) RM44,800
Bezza Adv 1.3 (a) RM50,800
 
 

Call saya segera untuk booking!
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]

TERNYATA MEMANG BER"BEZZA"

Kedua enjin-enjin ini dihasilkan di kilang baharu Perodua/Daihatsu di Negeri Sembilan. Enjin 1.0 liter 1KR-VE VVTi ialah sama dengan enjin pada Axia. Enjin 1.3 liter 1NR-VE dwi VVT-i ialah enjin direct injection baharu dan sangat moden. Model ini dibina dengan objektif penggunaan bahan api serendah 22.9 km/l dan memenuhi ciri-ciri kenderaan Energy Efficient Vehicle (EEV) oleh MAI/MITI. Malah untuk variasi 1.3 Advance, ia datang dengan sistem Eco-Idle atau sistem Henti Melahu, di mana enjin akan mati sendiri bila berhenti di lampu merah atau bila kenderaan tidak bergerak, dan akan hidup semula secara automatik bila kaki mula menekan pedal pendikit.

Tempat letak barang atau boot Perodua baharu ini ialah sebesar 508 liter. ia lebih besar dari boot Toyota Vios (506 liter), boot Nissan Almera (490 liter), boot Mitsubishi Atrage (450 liter) dan boot Proton Saga (413 liter). Cuma Honda City sahaja mempunyai boot yang lebih besar iaitu pada 536 liter. Walaupun boot Perodua ini besar, ia masih lebih pendek dari Mitsubishi Atrage. Paling penting, ia tidak nampak mempunyai ekor yang tebal atau panjang! Bukaan boot Perodua ini juga rendah dan lebar, memudahkan keluar masuk barang. Malah, penulis dengan mudah ditelan masuk! Boot sebesar itu juga masih mampu menyorokkan sebuah tayar gantian bersaiz sebenar.

Sayangnya, untuk mendapat boot sebesar itu, tempat duduk belakang model sedan ini sedikit menegak. Namun, ia tidak keterlaluan dan masih selesa. Paling penting, ruang lega kepala masih bagus untuk seorang penumpang setinggi 6 kaki. Bagi varian 1.0L, boot hanya boleh dibuka menggunakan kawalan jauh sahaja (remote). Untuk varian 1.3L, ada butang di pintu boot – lebih mudah. Perodua menggunakan teknologi lampu dari jenis Light Guide untuk lampu belakang. Canggih! Lampu depan masih dari variasi halogen dengan reflektor biasa. Panel meter model ini juga nampak canggih dengan lampu LED dan skrin sesentuh yang besar bagi model Advance. Stereng sedan ini sama seperti Axia – tidak boleh dilaras. Ia menggunakan stereng berkuasa elektrik. Sedan ini ialah model Perodua yang pertama untuk mendapat pengiktirafan Asean NCAP 5-bintang, tetapi hanya untuk varian Advance kerana ia datang dengan kawalan kestabilan kenderaan atau VSC. Ia juga datang dengan kemudahan ISOFIX untuk kerusi bayi/kanak-kanak.
Sesi pandu uji yang dilakukan, walaupun ringkas dan hanya di dalam litar ujian Perodua, tetapi cukup untuk memberikan gambaran kasar prestasinya di dunia sebenar. Ini ialah laporan saya. Hasil nukilan Perodua TTDI FB