Axia 1.0

Axia 1.0 Standard Model E (MT) and G (MT and AT) and SE (MT and AT) Advance (AT)

Myvi 1.3

Myvi 1.3 Standard G (MT and AT) Premium X (AT) and Premium XS (AT)

Myvi Car Of The Year 2015

Myvi 1.5 Standard SE (MT and AT) and Advance (AT)

Alza 1.5L

Alza 1.5L (ZV) Alza 1.5L SE (GS and ZS) and Alza S (MT and AT)

Friday, September 16, 2016

Alza September 2016 senarai harga terkini untuk semua varian - ada diskaun sehingga RM1700

Until 30 Sep 2016

*ALZA*
Perodua Alza 1.5 S - RM55,832.00 
(DIScount RM1700)
Perodua Alza 1.5 SE - RM59,832.00
Perodua Alza 1.5 AV - RM65,432.00
(DISCount RM1000)

Call saya segera untuk booking!
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]


Wednesday, September 14, 2016

Bezza September 2016 senarai harga terkini untuk semua varian

Until 30 Sep 2016

*BEZZA*
Perodua Bezza 1.0 G -RM39,300
Perodua Bezza 1.3 X -RM44,800
Perodua Bezza 1.3 AV-RM50,800
Call saya segera untuk booking!
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]


Monday, September 12, 2016

Myvi September 2016 senarai harga terkini untuk semua varian - ada diskaun sehingga RM3800

Until 30 Sep 2016
*MYVI*
Perodua Myvi 1.5 SE - RM53368.50
(DISCount RM 3800)
Perodua Myvi 1.5 AV - RM56,578.00
(DISCount RM1900)
Perodua Myvi 1.5 AV - RM56,978.00
(NEW MYVI 2 TONE)
(DISCount RM1900)

Call saya segera untuk booking!
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]


Saturday, September 10, 2016

Axia September 2016 senarai harga terkini untuk semua varian

Until 30 Sep 2016

*AXIA*
Perodua Axia 1.0 G - RM35,527.15
Perodua Axia 1.0 SE -RM40,037.15
Perodua Axia 1.0 ADV-RM42,377.50
Call saya segera untuk booking!
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]


Thursday, September 8, 2016

Perodua Bezza dengan model GearUp

Check out the style that goes beyond the ordinary. Enhance the sporty look of your Perodua Bezza with GearUp® and Make It Yours.

 SMS/Whatapps sekarang 0133563580

#Perodua#PeroduaBezza #Bezza #BeyondCompact #GearUp #PeroduaSepang

Perodua Bezza dengan GearUp pakej

Gear Up pakej

Sunday, September 4, 2016

Diantara Tiga Jenis Alza : Kenapa Alza (SE) Jadi Pilihan Puan Elvina

Diantara Tiga Jenis Alza : Kenapa Alza (SE) Jadi Pilihanku


Sebelum ini saya pernah menceritakan kekecewaan terhadap kereta proton suprima S dalam pelbagai aspek. Ini membuatkan saya dan suami membuat penilaian lebih mendalam apabila hendak beli kereta. Memandangkan hujung tahun lalu memberi kami peluang yang cukup baik untuk trade-in kereta, kami memilih kereta MPV alza. Family ride. Memandangkan anak pun dah semakin besar dan kami pun bercadang ingin menambah kaum kerabat, bolehlah pilih kereta yang luas sedikit.


Overview Alza & Suprima S


Meskipun kedua kereta ini tak sesuai untuk dibandingkan, tapi suprima adalah kereta yang saya gunakan sebelum ini. Jika dibandingkan penggunaan minyak dengan proton suprima S, alza sememangnya boleh tahan jimat. Sesuai dengan perjalanan jauh saya dan suami ke tempat kerja.


Bila dah biasa bawa kereta suprima, yang mempunyai enjin turbo, rasa alza lebih perlahan sedikit. Bila pakai supreme, confident bila nak memotong kereta depan..He he.. tu komen dari my husband lah selaku driver tetap. Keselesaan tempat duduk, I tabik dengan alza sebab lebih selesa.Permukaan lebih rata. Berbanding suprima S, tempat duduk agak melengkung ke dalam. Apapun, keselesaan kerusi terpulang pada individu
masing-masing.


Jenis-Jenis Alza 


Ketika artikel ini ditulis, Alza dikategorikan kepada tiga :  Iaitu alza S, alza SE dan alza advance. Niat awal saya dan suami nak pakai kereta family yang paling basic dan murah. Orang kata rugi beli kereta hujung tahun sebab 'rugi tahun'...Bab ni I pun kurang faham. he he..Tapi, menurut my husband, walaupun
kereta digunakan dalam masa yang singkat, penghujung tahun 2015. Jualan kereta akan ditentukan mengikut tahun 2015 juga.


Nak tahu cerita lanjut dari Puan Elvina, klik tajuk yang ada kaler kuning tu...just to share with blogger kat sini...selamat membaca



p/s: kalau nak beli kereta perodua alza baru...call/sms/whatapps saya yer [0133563580]...tenkiu

Alza SE

Saturday, September 3, 2016

Watch live as we compare the Perodua Bezza and the Axia!

Kelainan Bezza berbanding popular Axia
Watch live as we compare the Perodua Bezza and the Axia! Click tittle above (yellow color)

Sample Bezza
Sample Axia

Thursday, September 1, 2016

Senarai Harga Perodua Axia, Bezza, Myvi dan Alza September 2016

💥 PERODUA PROMOTION 💥
Until 30 Sep 2016

*AXIA*
Perodua Axia 1.0 G - RM35,527.15
Perodua Axia 1.0 SE -RM40,037.15
Perodua Axia 1.0 ADV-RM42,377.50
•______________________________________•
*BEZZA*
Perodua Bezza 1.0 G -RM39,300
Perodua Bezza 1.3 X -RM44,800
Perodua Bezza 1.3 AV-RM50,800
•______________________________________•
*MYVI*
Perodua Myvi 1.5 SE - RM53368.50
(DISCount RM 3800)
Perodua Myvi 1.5 AV - RM56,578.00
(DISCount RM1900)
Perodua Myvi 1.5 AV - RM56,978.00
(NEW MYVI 2 TONE)
(DISCount RM1900)
•______________________________________• 
*ALZA*
Perodua Alza 1.5 S - RM55,832.00 
(DIScount RM1700)
Perodua Alza 1.5 SE - RM59,832.00
Perodua Alza 1.5 AV - RM65,432.00
(DISCount RM1000)
****Harga yang tertulis belum termasuk diskaun, harga untuk warna metalik. 

Call saya segera untuk booking!
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]
SMS/Whatapps : 013-3563580 [Ahnor]