Sunday, September 4, 2016

Diantara Tiga Jenis Alza : Kenapa Alza (SE) Jadi Pilihan Puan Elvina

Diantara Tiga Jenis Alza : Kenapa Alza (SE) Jadi Pilihanku


Sebelum ini saya pernah menceritakan kekecewaan terhadap kereta proton suprima S dalam pelbagai aspek. Ini membuatkan saya dan suami membuat penilaian lebih mendalam apabila hendak beli kereta. Memandangkan hujung tahun lalu memberi kami peluang yang cukup baik untuk trade-in kereta, kami memilih kereta MPV alza. Family ride. Memandangkan anak pun dah semakin besar dan kami pun bercadang ingin menambah kaum kerabat, bolehlah pilih kereta yang luas sedikit.


Overview Alza & Suprima S


Meskipun kedua kereta ini tak sesuai untuk dibandingkan, tapi suprima adalah kereta yang saya gunakan sebelum ini. Jika dibandingkan penggunaan minyak dengan proton suprima S, alza sememangnya boleh tahan jimat. Sesuai dengan perjalanan jauh saya dan suami ke tempat kerja.


Bila dah biasa bawa kereta suprima, yang mempunyai enjin turbo, rasa alza lebih perlahan sedikit. Bila pakai supreme, confident bila nak memotong kereta depan..He he.. tu komen dari my husband lah selaku driver tetap. Keselesaan tempat duduk, I tabik dengan alza sebab lebih selesa.Permukaan lebih rata. Berbanding suprima S, tempat duduk agak melengkung ke dalam. Apapun, keselesaan kerusi terpulang pada individu
masing-masing.


Jenis-Jenis Alza 


Ketika artikel ini ditulis, Alza dikategorikan kepada tiga :  Iaitu alza S, alza SE dan alza advance. Niat awal saya dan suami nak pakai kereta family yang paling basic dan murah. Orang kata rugi beli kereta hujung tahun sebab 'rugi tahun'...Bab ni I pun kurang faham. he he..Tapi, menurut my husband, walaupun
kereta digunakan dalam masa yang singkat, penghujung tahun 2015. Jualan kereta akan ditentukan mengikut tahun 2015 juga.


Nak tahu cerita lanjut dari Puan Elvina, klik tajuk yang ada kaler kuning tu...just to share with blogger kat sini...selamat membaca



p/s: kalau nak beli kereta perodua alza baru...call/sms/whatapps saya yer [0133563580]...tenkiu

Alza SE

0 comments:

Post a Comment